NARVIK SYGEHUS

Sygehus med integreret somatik og psykiatri

Det nye sygehus er et lokalt sygehus placeret på en skrånende grund på Furomoen i udkanten af Narvik i Norge. Det arkitektoniske hovedgreb er baseret på en samlende ryg, der skærer sig ind i terrænet, hvorudfra de forskellige funktioner, som fingre, strækker sig ud i landskabet. Mellem fingrene er der etableret gårdrum, der sikrer dagslys på alle niveauer i huset samt gode udsigtsforhold for de omkringliggende funktionsrum.

Et stort fokusområde på sygehuset er udendørs belysning, eftersom området en stor del af året er meget mørkt. Sygehuset integrerer somatik og psykiatri. Projektet er tegnet frem til skitseprojekt og har forventet byggeopstart i 2016.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Furomoen, Narvik, Norge
År: 2009-2010 (Skitseprojekt). Forventet opstart 2016
Omfang: 25.000 m²
Bygherre: Universitetssykehuset i Nord Norge HF
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Moe (NO)