PSYKIATRIKLYNGE DNV GØDSTRUP

Konkurrenceforslag

Forslaget kombinerer fire cirkler i et humanistisk byggeri, hvor psykiatriklyngen kobler sig på det eksisterende hospital. I stedet for at forlænge det centrale forløb i en gang, der ender blindt, har vi valgt at etablere en sløjfe, som leder hen til psykiatriklyngens forskellige afdelinger og tilbage til udgangspunktet.

Udover at de fire cirkler skaber et velfungerende og logisk flow, adskiller den nye psykiatriklynge sig markant fra det somatiske hospital og får dermed sin egen identitet. Hvor formen står i kontrast til det somatiske hospital, vil der være en materialemæssig overensstemmelse de to projekter imellem: En identisk facadesten går igen i de to bygninger.

Byggeriet til 381 mio. kr. samler psykiatrien i Midt- og Vestjylland – både geografisk og på tværs af voksen-, børne- og ungdomspsykiatrien. Psykiatriklyngens bygninger er på ca. 14.800 m², og dertil kommer yderligere 2.100 m², som bliver placeret inde i den somatiske del af Det Nye hospital i Vest, Gødstrup.

 

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Gødstrup, Herning
Omfang: 16.900 m²
Bygherre: Region Midtjylland
Arkitekt: OP Architecture, Arkitema, Skafte Aymo-Boot
Ingeniør: MOE
Præmie: Delt 1. præmie, videre til 2. fase
Illustrationer: OP Architecture