PSYKIATRISK CENTER AMAGER

Et tryghedsskabende byggeri, der samtidig sikrer masser af lys og luft til patienterne

Stampsykiatriens beliggenhed – midt mellem storby og landskab – udnyttes til at skabe både oplevelsesrige og trygge uderum, hvor patienterne bor med adgang til terræn. Tæt på byggeriet er der mindre, trygge haver, der logisk forlænger det omkringliggende større urbane parkanlæg. Fra nærmiljøet i atrierne bevæger man sig fra hovedgader via lokalgader til gårdmiljøer, der er udformet med forskellige sansestimulerende oplevelser.

Dialogen mellem bygningens indre og uderummene er nærværende overalt og gør det nemt at orientere sig. Indvendigt er der en lys og luftigt atmosfære; dagslyset strømmer ind i bygningen via ovenlys, atriumgårde og store glaspartier. Et byggeri der sikrer masser af lys og luft til patienterne, og hvor vi samtidig hele tiden har været meget bevidste om både patienternes og personalets sikkerhed.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Digevej 110, København S 
År: 2000-2002
Omfang: 11.800 m²
Bygherre: Hovedstadens Sygehusfællesskab
Arkitekt: Arkitema Architects og Ludo Duys landskabsarkitekt
Ingeniør: Søren Jensen A/S (konstruktioner, ventilation, VVS) Balslev (el)