PSYKIATRISYGEHUS I VEJLE

Psykiatrisk Afdeling Vejle har et enkelt og funktionelt arkitektonisk greb: psykiatrisygehuset består af otte klyngehuse, der hægter sig på et cirkulært flow, hvor bl.a. de administrative funktioner, servicefunktioner og personalefunktionerne er placeret. Klyngehusene samler sig omkring fælles områder og rekreative gårdhaver. Netop kombinationen af klyngehusene og den funktionelle og administrative bygning, der som en sluttet ring samler alle funktioner, sikrer et både åbent og overskueligt psykiatrisygehus.

Det nye psykiatrisygehus markerer sig med tydeligt grønt islæt: Landskabet trækkes helt ind imellem bygningerne og ind i de attraktive gårdrum. En disponering, der sikrer en fremragende kontakt mellem ude og inde gennem hele byggeriet, og tilbyder en bred vifte af muligheder for både roligt ophold og aktivitet i et stemningsfyldt uderum.

Psykiatrisk Afdeling Vejle rummer 91 et-sengsstuer fordelt på seks afsnit, en psykiatrisk akutmodtagelse samt et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium og stod klar til brug i februar 2017.

Opgaven omfattede arkitekt- og landskabsarkitektrådgivning, projektering samt brugerinddragelsesprocesser og workshops.

 

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Vejle
Omfang: 17.000 m²
År: 2014-2017
Bygherre: DEAS A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: MOE og MT Højgaard
Totalentreprenør: MT Højgaard