Ganløse Skole

Arkitema afsluttede i 2007 et længerevarende partneringsamarbejde med Stenløse Kommune omkring syv byggerier, henholdsvis renovering, om- og tilbygning af fem skoler og tre idrætshaller - heriblandt Ganløse Skole.

De tre primære mål med om- og tilbygningen af Ganløse Skole var at omdanne eksisterende lokaler, så de kunne tilpasse sig de differentierede undervisningsformer; at få tidssvarende faglokaler og at løse ankomstforholdene til skolen. Et nyt centralt strøg i to etager, der skærer sig gennem den eksisterende enetages bygning, løser på én gang flere problemer. Med strøget etableres to hovedindgange, der markerer sig tydeligt mod omverdenen og forbedrer ankomstforholdene markant. Strøget er skolens hovednerve med masser af liv. På den ene side omdannes de tidligere faglokaler til nye hjemområder; på den anden side ligger projektområder, der knytter sig til hjemområderne. De høje sidelys sikrer, at der er masser af dagslys i skolens midte.

I den nye bygning, "den sorte firkant", er der tidssvarende faglokaler. Den centrale trappe er placeret i skolens hjerte i de eksisterende ombyggede arealer mellem mediatek og centralrummet. Trappen forbinder derved de to planer, og anvendes til samvær, optrædener, gruppearbejde, undervisning og fritid.

PER FISCHER
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 2076 7011

Fakta

Adresse: Bygade 1, Stenløse
År: 2005-2007
Omfang: Tilbygning 2.800 m², ombygning 12.900 m²
Bygherre: Stenløse Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Søren Jensen A/S
Totalentreprenør: Partnering med Pihl & Søn A/S