STOCKHOLMS UNIVERSITET - INDRETNING

I tilbygningen, Arrheniushusen, til Stockholm Universitet er universitets biologi-fakultet samlet. Her har Arkitema Architects indrettet tilbygningens nye kontorer, audiotorier, studenterkøkkener, spisesale og studieområder.

Den oprindelige bygning fra 1973 inspirerer og karakteriserer vores materiale- og farvevalg. Ambitionen har været at udforme tidsløse miljøer med et stærkt udtryk og sin egen personlighed. For eksempel er studenternes opholdsrum varierede og tilbyder mange valgmuligheder for brugerne, hvor åbne bokse er udført i fyrretræ og etablerer forskellige rum i rummet. Her kan de studerende både være sociale, kreative, koncentrere sig eller arbejde i grupper.

Materialer, farver og indretningsløsninger er tydeligt inspireret af bygningen, og møbler og snedkerarbejdet er valgt og udformet for at give rummene karakter og forstærke bygningens samlede arkitektoniske udtryk.
Bæredygtighed i funktionalitet, materialer og æstetik er en central del af projektet.

HÅKAN SANDHAGEN
Arkitekt MAA
Associerad partner / Segmentchef
Tlf. +45 2265 4357

Fakta

Adresse: Svante Arrhenius Väg, Stockholm
År: 2015
Omfang: Ca. 5000 m²
Bygherre: Stockholms Universitet
Arkitekt: Arkitema Architects