SØHUSENE

Gennemgribende renovering fra etagebebyggelse til haveby

Den omfattende renovering af Søhusene forvandler den eksisterende bebyggelse med boligblokke i tre etager til rækkehuse i ét plan med henholdsvis 2, 3, 4 og 5 værelser. Dog bevares to boligblokke i tre etager, der er renoveret inden for de seneste år. Vores omfattende renoveringsforslag betyder, at den eksisterende tagkonstruktion og de øverste etager til og med dæk over stue nedbrydes for at skabe en rækkehusbebyggelse med skrå lofter til kip og markant ovenlys. 

Alle de 104 nye boliger har egen have, egen parkeringsplads og niveaufri adgang. De nye rækkehuse er beklædt med skifer på både tage og facader. Søhusene er ikke bare en opgradering af den eksisterende bebyggelse, men en forvandlet by, hvor inde og ude væves sammen, og hvor rækkehusene opnår direkte kontakt til landskabet. Søhusene bliver en haveby.

Boligerne er hovedsagelig organiseret med udgangspunkt i et tværgennemlyst opholdsrum, der spænder fra terrasse til terrasse. Køkkenet er centrum for den lyse plan og bindeled mellem stue og spiseplads. Det samlede bæredygtige energikoncept med en god klimaskærm og effektive tekniske installationer gør det muligt at bringe boligerne ned i energiklasse 2015 ved etablering af vedvarende energianlæg.

SØREN HAUGSTED
Arkitekt MAA
Ass. partner/Forretningsområdechef
Tlf. +45 2191 6625

Fakta

Adresse: Søhusene, Nakskov
År: 2013-2016
Omfang: 104 boliger 9.085 m² 
Bygherre: Nakskov Almene Boligselskab og Boligselskabet Danmark med støtte fra Landsbyggefonden og Nakskov Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Alectia
Præmiering: 1. præmie i indbudt arkitektkonkurrence