SAUGVÆRKET

24 boliger direkte ud til Frederiksholms kanal

Boligbebyggelsen Saugværket ligger på Frederiksholm – direkte ud til kanalen, hvor Holmens gamle Saug- og Høvleværk lå i sin tid. 

Den tre etager høje længebygning støder op til Galionsvej mod nord, mens Saugværkspladsen mod syd friholdes som rekreativt areal belagt med grus og afgrænset af en markant strækning af kastanietræer. Her har beboerne udsigt, opholdsmuligheder og adgang til eget bolværk med bådpladser.
De 24 boliger varierer i størrelsen 83 til 107 m² og fordeler sig med seks gennemlyste lejligheder på hver etage. Alle boliger har en bred altan, der delvist er trukket ind i facaden, så man kan opholde sig beskyttet og privat på altanen. Penthouselejlighederne har en større tagterrasse og er indvendigt udformet med høj trempel og loft til kip.

Materialer samt facade- og tagløsninger viser hensyn til den unikke beliggenhed og stedets særlige historie. Ankomstfacaden og gavlene er i koksgrå kulbrændt teglsten, mens sydfacaden mod kanalen har en mere let og varieret karakter. De store glaspartier opdeles af lodrette murede piller, og altanerne tegner markante vandrette bånd, der spænder i hele husets længde.

DORTHE KEIS
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 4018 5068

Fakta

Adresse: Galionsvej, ­Holmen, København
År: 2005
Omfang: 2.280 m²
Bygherre: NCC Boliger/2L ­Development 
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design