THE YARD

The Yard - 10 etagers bolighus

Opgaven omfatter et 10 etagers bolighus ned til Limfjorden i Aalborg. Med attraktive lejligheder, der varierer fra 90 til 360 m². Alle boliger får minimum to udsigtsaltaner. Bolighuset ligger lige hvor Limfjorden slår et knæk, man kan derfor se både til Limfjordsbroen og ud til Hals Barre.
Grunden har en historie, der peger tilbage på Aalborgs stolte værftshistorie med en gammel maskinhal, som bevares og med tiden skal omdannes til luksusboliger. Da bolighuset bygges ved siden af den historiske maskinhal, er facaderne inspireret af maskinhallens karakteristiske vandrette vinduesbånd. Bolighuset opføres i kvalitetsmaterialer som træ, glas, stål samt en hvid-slebet betonfacade. Også inde i boligerne vil der blive anvendt en lang række kvalitetsmaterialer.

Projektet omfatter en offentlig promenade, der munder ud i et lille opholdsområde med et forsænket område med siddetrappe. Her kan Aalborgenserne sidde på kanten af fjorden og nyde en storslået udsigt. Et nyt udflugtsmål for hele byen. Huset placeres på en plint, der løftes en halv etage over terræn, et attraktivt opholdsareal for de kommende beboere. Samtidig får lejlighederne i stueplan privathed ved at være løftet op på plinten. Under terræn etableres blandt andet P-kælder med elevatoradgang til lejlighederne.

GLENN ELMBÆK
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 2076 5458

Fakta

Adresse: Østre Havn i Aalborg
År: 2014-2015
Omfang: 31 boliger, 3600 m2
Bygherre: 2E Group og TK development
Arkitekt: Arkitema Architects
Ingeniør: Niras
Illustration 1: 3d visualisering lavet af www.dimensiondesign.dk