ESVAGT domicil

Opgaven omfatter et nyt hovedsæde til firmaet Esvagt . Det nye kontordomicil er placeret på Dokhavnen i Esbjerg Havn, hvor virksomhedens værksteds- og lagerfaciliteter allerede er placeret. Det nye hovedsæde er ca. 2000 m2 og kan huse 70 medarbejdere.

Det nye domicil består af fire etager. Bygningen har en hævet kælder, der ligger over terræn - et greb der fungerer som stormsikring i forhold til bygningens placering. Ovenpå kælderetagens betonsøjler placerer to kontoretager sig som en elegant, hvid kasse. Således får huset et let og svævende udtryk. Etagerne fungerer som åbne storrumskontorer, der er delt op i mindre, intime kontormiljøer med transparente mødelokaler. Store vinduespartier sikrer gode dagslysforhold, og alle medarbejdere har udsigt til vandet fra deres arbejdsplads. Herfra kan de følge med i livet på havnen, når deres kolleger rykker ud fra kajen nedenfor.

Huset afsluttes på toppen af en penthouse-etage med kantine og mødefaciliteter. Herfra er der udsigt i alle retninger - over havnen mod Øst og mod Vest over havet og Fanø. På toppen er der også gjort plads til en udendørs, træbeklædt terrasse til ophold. Her kan man nyde solen på en varm sommerdag eller mærke vestenvinden ruske en barsk efterårsdag.

Det indendørs atrium er husets kerne - et stort rum i to etager, som binder huset sammen. Her fører hovedtrappen i stål og glas op gennem huset, mens store glaspartier mod begge ender gennemstrømmer rummet med lys. Atriet fungerer ligeledes som opholds- og pauserum for firmaets medarbejdere.

Husets facade er udført i hvide beton-sandwichelementer, og brydes på tværs af store vinduesbånd med træ-alupartier. De store gavlpartier er foret med træbeklædning, som giver det minimalistiske byggeri et varmere og mere levende udtryk.

KIM RISAGER
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 4095 7011

Fakta

Adresse: Dokvej 4, Esbjerg
År: 2014
Omfang: 2000 kvm
Bygherre: Esvagt A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Ingeniør’ne
Interiør: Bønnelycke mdd