TAULOV TERMINAL

Pakkecentrets placering gør bygningen synlig både på afstand og tæt på. Derfor er bygningen udformet, så alle dens sider fremstår ligeværdige og genkendelige – uanset fra hvilket verdenshjørne, man oplever den. 

Bygningens nederste del har med de synlige betonelementer karakter af en slidstærk base med portsluser, hvor lastbilerne kører til for at hente og bringe pakker. Portene har metalrammer, som sikrer mod stød fra de mange lastbiler.Bygningens øverste del er pakket ind i glas, som er grafisk behandlet, så bygningens udtryk på én gang er robust, forfinet og kommunikerende. 

Bygningen er tilpasset Post Danmarks produktionsprincipper, som skal sikre, at pakkens vej gennem centret er så kort som muligt. Men udformningen understreger også, at der er fokus på menneskelige værdier. Et væsentligt tema er at etablere en tæt kontakt og kommunikation mellem medarbejderne i sorteringshallen og administrationen, for at understrege en flad organisationsstruktur og tæt integration medarbejderne imellem. Derfor er hallen og en indskudt etage med administration og personalefaciliteter udformet, så det opleves som ét sammenhængende rum. 

PER FISCHER
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 2076 7011

Fakta

Adresse: Vesterbrogade 56, Taulov, 7000 Fredericia
År: 2004
Omfang: 15.000 m²
Bygherre: Post Danmark
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Birch & Krogboe
Entreprenør: Partnering med  Hoffmann A/S