SØHUSENE

Gjennomgripende renovering fra etasjebebyggelse til hageby

Den omfattende renoveringen av Søhusene forvandler den eksisterende bebyggelsen med treetasjes boligblokker til rekkehus på ett plan med henholdsvis to, tre, fire og fem rom. To treetasjes boligblokker som er renovert i løpet av de siste årene, blir imidlertid bevart. Vårt omfattende renoveringsforslag innebærer at den eksisterende takkonstruksjonen og de øverste etasjene til og med andre etasje fjernes for å skape et rekkehus med skråtak til mønet og markant overlys. 

Alle de 104 nye boligene har egen hage, parkeringsplass og inngang. De nye rekkehusene er kledd med teglstein på både tak og fasader. Søhusene er ikke bare en oppgradering av eksisterende bebyggelsen, men det blir en ny bydel der det innvendige og utvendige veves sammen, og der rekkehusene kommer i direkte kontakt med landskapet.

Boligene er hovedsakelig organisert med utgangspunkt i et gjennomlyst oppholdsrom som strekker seg fra terrasse til terrasse. Kjøkkenet er i sentrum på den åpne planløsningen og fungerer som bindeledd mellom stue og spiseplass. Det bærekraftige energikonseptet med god klimabeskyttelse og effektive tekniske installasjoner gjør det mulig å nå energiklasse 2015 ved hjelp av fornybar energi.

 

SØREN HAUGSTED
Arkitekt MAA
Ass. partner/Forretningsområdechef
Tlf. +45 2191 6625

Fakta

Adresse: Søhusene, Nakskov
År: 2013-2016
Omfang: 104 boliger 9 085 m² 
Bygherre: Nakskov Almene Boligselskab og Boligselskabet Danmark med støtte fra Landsbyggefonden og Nakskov Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Alectia
Premiering: 1. præmie i indbudt arkitektkonkurrence