Psykiatrisk sykehus i Vejle

Det kommende psykiatriske sykehuset har et enkelt og funksjonelt arkitektonisk uttrykk. Det består av åtte klyngehus som hekter seg på en sirkulær flytsone der administrative funksjoner, servicefunksjoner og personalfunksjonene er plassert. Inne i og rundt klyngehusene er det felles- og grøntområder. Nettopp denne kombinasjonen av klyngehus og den funksjonelle og administrative bygningen, som er en sluttet ring som samler alle funksjoner, gir et sykehus som er både åpent og oversiktlig.
Det nye psykiatriske sykehuset har dessuten et tydelig grønt preg, der landskapet rundt trekkes helt inn mellom bygningene og inn i de attraktive gårdsrommene. Dette skaper en rød tråd innad i bygget og en forbindelse mellom ute og inne, og byr på mange muligheter for både stille rekreasjon og aktiviteter i et stemningsfullt uterom.

Det psykiatriske sykehuset har 91 enmannsrom fordelt på seks poster, et psykiatrisk akuttmottak samt en barne- og ungdomspsykiatrisk dagpost, og skal være klart for bruk i 2017.
Oppdraget omfatter arkitekt- og landskapsarkitektrådgivning, prosjektering samt brukerinvolveringsprosesser og seminarer.

 

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Vejle
Omfang: 17 000 m²
År: 2014-2017
Byggherre: DEAS A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingeniør: MOE og MT Højgaard
Totalentreprenør: MT Højgaard