LYNGBYGAARD GOLF

Det nye klubbhuset for Lyngbygaard golfsenter har et overordnet arkitektonisk formspråk som er tilpasset de andre bygningene i anlegget. Klubbhuset er golfanleggets nav. Her møtes både klubbens medlemmer og gjester før og etter en runde golf. Bygningen sklir fint inn i terrenget med en base av naturstein, som sammen med de to eksisterende natursteinsbygningene danner en treenighet rundt lunden i midten.

Det nye klubbhuset til Lyngbygaard golfsenter er bevisst tilpasset de andre bygningene i anlegget. Selve bygningen er et langhus som i sitt formspråk er en nytolkning av det tradisjonelle langhuset. Langhusets horisontale form markeres i fasadebekledningen med vannrette lameller og store vinduspartier som gir fritt utsyn over golfbanen og tettstedet Lyngby.

Som kompositorisk fikseringspunkt i den lange bygningskroppen ligger en markant pipe, som innendørs gir mulighet for en åpen, stemningsskapende peis – et naturlig sentrum for klubbhusets mange sosiale aktiviteter.

 

THOMAS CARSTENS
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 4082 1416

Fakta

Adresse: Lyngbygårdsvej 25, Brabrand
År: 2008-2009
Omfang: 1 400 m²
Byggherre: Lyngbygaard Golf Center A/S
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Grontmij Carl Bro