PSYKIATRIKLYNGE DNV GØDSTRUP

Förslaget kombinerar fyra cirklar i en human byggnad där psykiatriavdelningen kopplas samman med den befintliga sjukhusbyggnaden.

Förutom att de fyra cirklarna skapar ett fungerande och logiskt flöde separeras den nya psykiatriska avdelningen från det allmänna sjukhuset och får sin egen identitet. Trots att byggnadens form står i kontrast till det allmänna sjukhuset, kommer det att finnas en parallellitet mellan de två projekten: samma sorts fasadstenar återkommer i de två byggnaderna.

Byggnaden samlar psykiatrin i centrala och västra Jylland - både geografiskt och över vuxen, barn- och ungdomspsykiatrin. Avdelningens byggnader omfattar omkring 14.800 m², och kombineras med ytterligare 2100 m², som kommer att ligga inne i den allmänna delen av det nya sjukhuset.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adress: Gødstrup, Herning
Omfattning: 16 900 m²
Byggherre: Region Midtjylland
Arkitekt: OP Architecture, Arkitema Architects, Skafte Aymo-Boot
Ingenjör: MOE
Utmärkelser: Delt 1 plats, vidare till fas 2
Illustrationer: OP Architecture