GANLØSE SKOLE

De primära målen med om- och tillbygnaden av skolan var att anpassa lokalerna till de olika undervisningsformerna och uppdatera klassrummen. Genom ett nytt centralt stråk i två våningar som skär genom befintliga envåningsbyggnad skapas två huvudingångar. Den fungerar som skolans huvudnerv med mycket liv och rörelse och släpper in massor med dagsljus till skolans mitt.

I den nya tillbyggnaden ”den svarta fyrkanten” finns det moderna klassrum och en central trappa i som är skolans hjärta. Trappan ansluter de två byggnaderna och används för sammankomster, uppträdanden, grupparbeten, utbildning och fritid. 

PER FISCHER
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 2076 7011

Fakta

Adress: Bygade 1, Stenløse
År: 2005-2007
Omfattning: Tillbyggnad 2.800 m², ombyggnad 12.900 m²
Byggherre: Stenløse Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingenjör: Søren Jensen A/S
Totalentreprenör: Partnering med Pihl & Søn A/S