GENTOFTE SKOLE - TILLBYGGNAD


Det nya tillskottet till Gentofte School är 500 m2 fördelat på två våningar med klassrum, allrum med dubbel höjd och en stor takterrass. 
Tillbyggnaden är utformad för både undervisining och aktiviteter efter skolan. Byggnaden är mycket flexibel och kan, genom bland skjutväggar omvandlas till ett stort utrymme eller bli uppdelat i flera avdelningar eller klasser. 

Husets Interiör är inspirerad av en verkstad. Därför är det t ex. möjligt att köra bil in genom de stora dubbeldörrarna i fasaden. Allrummet med dubbel takhöjd fungerar både som ett orangeri och en workshop. Alla rum i byggnaden har direkt tillgång till utomhus områden. Den stora takterrassen är både en del av de befintliga utrymningsvägarna och kan användas för rekreation, utomhusaktiviteter och undervisning.

Huset kommer så småningom (3-4 år) att bli täckt av klättrande växter. Dessa rankor växer i en plantbädd som omger byggnaderna som är utrustad med automatisk bevattning. I denna gröna "vertikala skog" kommer så småningom att flytta in både fåglar och insekter. Fasaden är gjord av hållbart trä i en nyans av grått. Fasaden är helt underhållsfritt och icke-mottagliga för svamp, röta och insektsangrepp.

PER FISCHER
Arkitekt MAA
Senior partner
Tlf. +45 2076 7011

Fakta

Adress: Baunegårdsvej, Gentofte
Omfattning: Ca. 460 m²
Byggherre: Gentofte Kommun, Gentofte Ejendomme
År: 2012-2014
Arkitekt: Arkitema Architects