Psykiatrisk sygehus i Trollhättan

Et nyt psykiatrisk sygehus skal opføres ved Norra Älvsborgs Länssjukhus NÄL i Trollhättan, Sverige, hvor sikker pleje og kontakt til naturen skal være i fokus. Et af tiltagene for den nye psykiatri er derfor at skabe både private og offentlige zoner af forskellig karakter, så patienter selv kan vælge det sociale liv til eller fra i takt med deres helingsproces.  

Det psykiatriske sygehus er designet med en midte, der skal være base for samvær og aktivitet med multihal og fælles spisesal. Fra fællesområderne er der adgang til de mere private afdelinger, hvor nærhed til naturen skal være med til at skabe et roligt og positivt miljø. Hver afdeling får adgang til udendørs terrasser og en central grøn gårdhave. På afdelingerne skal hurtige adgangsveje og transparens i form af store glaspartier til fællesområder og udearealer sikre overblik og dermed skabe et sikkert miljø for både ansatte og patienter. 

Det psykiatriske sygehus skal desuden forbindes med det eksisterende hospital via en tunnel, for at understøtte et tæt samarbejde og let adgang for patienter og personale. På den måde kan patienter modtage den korrekte behandling fra begge sider af sundhedsvæsenet.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Lärketorpsvägen, 461 73 Trollhättan, Sverige
År: Indflytning 2020
Omfang: 16-23.000m²
Bygherre: Västfastigheter
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskabsarkitekt: Arkitema Architects