Psykiatrisk sykehus i Trollhättan

Et nytt psykiatrisk sykehus skal oppføres ved Norra Älvsborgs Länssjukhus NÄL i Trollhättan, Sverige, hvor sikker pleie og kontakt til naturen skal være i fokus. Et av tiltakene for den nye psykiatrien er derfor å skape både private og offentlige soner av forskjellig karakter, så pasientene selv kan velge det sosiale livet til eller fra i takt med den enkeltes helingsprosess.  

Det psykiatriske sykehuset er designet med en midtsone som skal være base for samvær og aktivitet med en multihall og felles spisesal. Fra fellesområdene er det adgang til de mer private avdelingene, hvor nærhet til naturen skal være med på å skape et rolig og positivt miljø. Hver avdeling får adgang til utendørs terrasser og en sentral grønn gårdhage. På avdelingene skal veier med rask ankomst og gjennomsiktighet i form av store glasspartier til fellesområder og utearealer sikre overblikk og skape et sikkert miljø for både ansatte og pasienter. 

For å sikre et tett samarbeid og lett tilgang for pasienter og ansatte ved det psykiatriske sykehuset skal det forbindes med det eksisterende sykehuset via en tunnel. På denne måten kan pasienter få korrekt og rask behandling fra begge sider av helsevesenet.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adresse: Lärketorpsvägen, 461 73 Trollhättan, Sverige
År: Innflytning 2020
Omfang: 16-23.000m²
Byggherre: Västfastigheter
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskapsarkitekt: Arkitema Architects