Ostlänken - OPL3

Ostlänken er navnet på den 150 km lange højhastighedsbane, der strækker sig mellem Järna og Linköping som en del af det svenske High Speed ​​Rail-program, der forbinder landets 3 største byer: Stockholm, Göteborg og Malmö.

Den svenske transport myndighed Trafikverket har opdelt Ostlänken-projektet i fire dele, hvoraf OLP3 udvikles af Cowi/Systra/Arkitema i joint venture. OLP3 strækker sig mellem Sillekrog over Nyköping til Stavsjö. Udover denne 65 km høje hastighed bane dækker projektet en yderligere 15 km løkke, der forbinder byen Nyköping med High Speed Rail-netværket og inkluderer to nye stationer: Nyköping Rejsecenter og Skavsta lufthavn.

Arkitema bistår med at definere adgangsområderne til det nye netværk og sikrer især de to nye stationer i Skavsta og Nyköping RC funktioner, ydeevne og status af transport hub.

I samarbejde med STR-ingeniører og landskabsarkitekter i COWI uddyber og udvikler Arkitema endvidere for TRV de arkitektoniske og designspecifikationer for alle bygningsdele i OLP3-strækningen herunder de omkring 50 broer på strækningen.

 

 

 

THOMAS GRAVE-LARSEN
Associate, Arkitekt MAA
Forretningsområdechef
Tlf. +45 5077 7256

Fakta

Kunde: Trafikverket
Lokation: Sverige, Linköping til Järna
År: 2019-2034