Sydhavnsmetroen

Sydhavnsmetro omfatter design af fem nye metrostationer i Sydhavnen i København på en 4,6 km strækning fra Fisketorvet til Ny Ellebjerg station.

De fire dybe stationer, Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen og Ny Ellebjerg samt en semi shallow station på Mozarts Plads, er udviklet med et designkoncept, som fortsætter design filosofien og koncepter udviklet til Cityringen Metro.

Sydhavnsmetro bliver den første metrolinje i København med integreret kunstværker i stations rummene. Kunstværkerne er sammen med nye hovedtrapper designet med ecalatore - for nem og hurtig adgang fra ground level. ( - ny skylights familie, samt et full gallery concourse level nogle af de elementer ?,) der kommer til at kendetegne den nye Sydhavnsmetro linje.

Sydhavns metrolinje er en afgrening fra Cityringens farverige stationer. Den overordnede designlinje afspejler en metrolinjen, som kører ud af byen til byområder med mere lys og åben himmel. De elementer trækkes med ned i stationsrummene, der får lyse nuancer, og hvor væggenes struktur og former reflekterer lyset som krusninger på vandet. 

Alene byggeriet af Sydhavnsmetroen vil øge antallet af metropassagerer med 43.000 dagligt. Sydhavn metro opererer 24 timer i døgnet 365 dage om året. Tryghed og let wayfinding vigtige parametre i Stations designet. Architectural finishes er valgt i meget høj kvalitet og robusthed for at opnå lang levetid og et minimum af driftsforstyrrelser. Stations design og Station Surface Area er designet i tæt dialog med Metroselskabet, Københavns Kommune og med stor inddragelse af  interessenter.

 

 

THOMAS GRAVE-LARSEN
Associate, Arkitekt MAA
Forretningsområdechef
Tlf. +45 5077 7256

Fakta

Kunde: Metroselskabet
Lokation: Danmark, København
År: 2015-2024