LYNGBYGAARD GOLF - LANDSKAP

Lyngbygaard Golf ligger nära den gamla huvudbyggnaden Lyngbygaard, ett vacker korsvirkeshus som har en stenmur längs marken. Denna mur inspirerade stenläggningen som leder till det nya klubbhuset. En stenmur som passar den moderna klubbhuset som har en klassisk form.

Rampen har en beläggning av två olika betongblock av ljus respektive mörk betong, som gränsar till den välansade gräsmattan med hagtorn som välkomnar besökarna.

Man kan se genom hagtornens kronor och från första våningen är det en fin utsikt över trädtopparna. Den närliggande dungen har rensats så att stammarna tydligt träder fram och utgör en vertikal motvikt till det horisontella huset.

ANDERS BYRGE
Arkitekt cand.arch.
Projektleder
Tlf. +45 5077 7279

Fakta

Adress: Lyngbygårdsvej 25, Brabrand
År: 2008-2009
Beställare: Lyngbygaard Golf Center A/S
Arkitekt: Arkitema Architects 
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingenjör: Grontmij Carl Bro