NARVIK SYGEHUS

Sjukhus med integrerad somatik och psykiatri

Det nya sjukhuset är ett lokalt sjukhus som ligger på en sluttande tomt på Furomoen i utkanten av Narvik i Norge. Det huvudsakliga arkitektoniska konceptet bygger på en samlad byggnad som skär in i terrängen med de olika funktionerna som fingrar som sträcker ut sig mot naturen. Mellan fingrarna finns gårdar, som garanterar dagsljus på alla nivåer i huset och ger bra utsikt över omgivande mötesrum.

Ett stort fokusområde är sjukhusets utomhusbelysning, eftersom området under en stor del av året är mycket mörk. Sjukhuset integrerar somatik och psykiatri. Detta projekt har utarbetats skissprojekt och konstruktionen planerad att starta 2016.

WILHELM BERNER-NIELSEN
Arkitekt MAA
Senior partner / Segmentchef Sundhed
Tlf. +45 2672 2601

Fakta

Adress: Furomoen, Narvik, Norge
År: 2009-2010 (Skitseprojekt). Opstart i 2016
Omfattning: 25 000 m²
Beställare: Universitetssykehuset i Nord Norge HF
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskap: Arkitema Urban Design
Ingenjör: Moe (NO)